Initieri REIKI

reiki

Reiki [ray-key] provine din limba japoneză și semnifică energia vitală universală.

Reiki, așa cum ȋl percep eu, reprezintă o unealtă. O unealtă minunată folositoare atȃt ție cȃt și ȋntregii creații din jurul tău. Dincolo de această unealtă, reiki reprezintă o ȋntreagă filozofie, un fel de a fi, a gȃndi și a acționa care te pune ȋn acord cu legile creației, creația și sursa creației. Nu o consider o religie pentru că nu te obligă să te comporți ȋntr-un mod anume sau să ȋți impună convingeri. Este mai degrabă o cale prin care să ȋți reevaluezi singur convingerile și comportamentul astfel ȋncȃt ceea ce vei face să te reprezinte pe tine și să fie o reflecție directă a ceea ce ai ȋnțeles.

Reprezintă un sistem de evolutie spirituala care permite accesul la sursa universală de energie prin intermediul unor porți, numite simboluri. Simbolutile sunt chei care permit accesul la anumite dimensiuni energetice – echivalentul anumitor stări de conștiință. Fiecare are vibratie proprie și modul său de folosire.

Totul a ȋnceput cȃnd Mikao Usui dorind să ȋnteleagă cum făceau vindecări doar prin atingere maeștrii precum Buda si Iisus a urcat pe muntele Kurama unde a ținut post negru 21 de zile. Ȋn ziua 21  primește această ȋnțelegere a ceea ce reprezintă energie pe care o numește REIKI. Mikao Usui a ȋnceput să transmită și să formeze maeștrii ȋn acest sistem, dar cu fiecăre nouă linie de formare (inițiere), REIKI a fost transformat și adaptat conform trăirilor, experiențelor și backgroundului pe care maestrul care transmite le are. La oara actuală pe langă diferențele de la un maestru la altul mai sunt și peste 100 de alte ramuri nontradiționale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare gravă a susține că Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functionează, există ȋnsă diferențe la simboluri și vibrațiile pe care acestea le reprezintă și diferente la ritualul de inițiere (acordaj). Ȋn rest totul depinde de practică și nivelul spiritual al fiecăruia.

Prin nivelul spiritual al fiecăruia vreau să spun nivelul de conștiință, voința și intenția cu care actionează, cunoștințele teoretice pe care le are precum și gradul de absorbție al acestora ȋn practica de zi cu zi.

Prin inițiere (acordaj) ințeleg un ritual prin care inițiatul este racordat la sursa de energie universală. Inițierea are 3 mari componente: cea fizică unde maestrul efectuează un anume ritual, cea energetică unde se deschid anumiti centrii energetici și se curăță anumite meridiane energetice și componenta spirituală prin care inițiatul primește ȋn ajutor ghizi de lumină, o cunoaștrere la nivelul sinelui și daruri de la Divinitiate. Cu fiecare inițiere primită crește și responsabilitatea maestrului/inițiatul fata de el, față de oamenii pe care trebuie să ȋi ajute sau să ȋi ȋnvețe și față de Divinitate.

Ȋmpreună cu manualul de instrucțiuni (acordajul) aferent nivelului reiki, pentru aceea dintre voi care doresct să ȋl descoperim ȋmpreună, vom lucra de asemenea pe conștientizarea utilizatorului, acea cunoaștere de sine despre care am menționat ȋn descrierea ritualul de inițiere. Deși inițierea ȋn sine nu implică o conștientizare directă a acestui aspect, ești pus ȋn contact cu el ȋn timpul inițierii. Motiv pentru care am decis să includ această parte separat de inițiere ȋn care să discutăm și să analizăm aceste aspecte ȋn detaliu.

Astfel pentru aceea dintre voi care doresc să parcurgem ȋmpreună acest drum al cunoașteri și ȋnțelegerii a ceea ce reprezintă astăzi universul reiki vă stau la dispoziție cu următoarele sisteme.

Usui Shiki Reiki Ryoho: reiki traditional tibetan, sistem structurat pe 4 grade, gradul de maestru fiind al4lea.

InfoReiki Shiki Ryoho: un sistem reiki dezvoltat de maestrul Constantin Gheorghiţă, care a ȋmbinat practica reiki și cunoștințele de radistezie dobandite. Este structurat pe trei grade, și reprezintă un sistem liber ce poate fi practicat de orice persoană care îşi doreşte aceasta şi poate fi predat mai departe de toţi cei care au atins cel de-al treilea grad, aceştia fiind maeştrii InfoReiki independenţi. 

Karuna Ki: un sistem Reiki care utilizeaza Energia Compasiunii (karuna=compasiune) prin diverse tehnici, meditaţii şi simboluri. Sistemul are radacini comune cu Sai Baba Reiki, Tera Mai Reiki. Karuna Reiki, foloseşte aceleaşi simboluri, dar sub o alta forma și reprezintă un sistem deschis. Sistem structurat pe 4 grade, gradul 4 fiind de maestru.

Shamballa MDH: este o forma modernă de Reiki, care ȋmbină atȃt elementele specifice Reikiului japonez, practicat ȋn cadrul Usui Reiki Gakkai, căt și elemente provenite din alte scoli și ramuri spirituale de vindecare. Lucrează cu patru tipuri diferite de energie și oferă unelte puternice folositoare atȃt ȋn vindecare cȃt și autovindecare. Sistem structurat pe 4 grade, gradul 4 fiind de maestru.

Grand Master Reiki: vine ca o continuare a sistemului reiki oferit de Usui, cu grade pȃnă la 18. Oferă acces la resurse și simboluri practice, folositoare mai ales ție, posesorul, atunci cȃnd vrei să ȋntelegi ceva a cărei logică ȋți scapă dar și ȋn terapie cȃnd vrei să ajuți pacientul să ȋnteleagă de ce și cu ce scop experimentează ceea ce experimentează. Toate inițierile ȋn acest sistem sunt considerate inițieri de maestru și pot fi transmise mai departe așa cum au fost primite.

Pentru mai multe detalii și programări vă stau cu bucurie la dispoziție la 0760.989.442 sau marian.duminica@inoglinda.com

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.