Dupa cum va povesteam si in articolul de saptamana trecuta , stresul este principalul factor de imbolnavire din zilele noastre. Mediul inconjurator este unul foarte solicitant si pentru a face fata cerintelor din ce in ce mai mari, ne simtim obligati sa fim mereu in alerta si in competitive cu noi si cu ceilalti. Aceste lucruri sunt foarte obositoare pentru creier nostru.
Pare-se ca in viitorul apropiat anxietatea o sa fie cea mai serioasa problema de sanatate a generatiilor urmatoare. Pe termen lung, starea de anxiozitate generalizata duce la scaderea calitatii vietii, la izolarea subiectului de prieteni si societate si nu in ultimul rand, duce la imbolnavirea organelor prin supunerea la un stress continu si presiuni.
Cea mai fercventa manifestare a acestei stari de agitatie este atacul de panica. Numai cine nu a avut atac de panica nu se infioreaza la auzul numelui acestei tulburari. Atacul de panica nu este in sine o boala ci practice face parte dintr-o serie de manifestari ale starii de anxietate generalizate. Atacul de panica poate sa fie un episode efemer in viata unui om sis a apara strict legat de o situatie stresanta in care se afla subiectul , sau poate sa se repete sis a apara fara un motiv evident.
Pentru cel care trece prin asta este ingrozitor. Simte ca moare de fiecare data si nimic nu te ingrozeste mai tare decat gandul ca o sa revina. Incepi sa fugi de situatiile in care ai mai patit-o si incepi sa-ti decupezi viata sis a o pui in asteptare.
Simptomele sunt foarte variate si neplacute iar cel care traieste aceasta experienta are senzatia ca viata sa este pusa in pericol. Acestea pot fi :
- palpitaii, batai puternice ai/sau accelerate ale inimii
- transpiratii
- valuri de caldura sau de frig
- amorteala, furnicaturi in corp
- tremuraturi sau frisoane
- senzatie de sufocare sau de nod in gat
- respiratie ingreunata sau senzatia de taiere a respiratiei
- presiune, disconfort sau durere în piept
- greaţă, diaree sau alte probleme cu stomacul
- senzaţie de ameteală, de rau, de pierdere a echilibrului sau de lesin
- senzatie de irealitate, de a fi în afara corpului sau senzaţia ca ceea ce se petrece este ciudat, neobisnuit
- teama de a muri
- teama de a pierde controlul sau de a innebuni
De obicei, oamenii care trec prin asa ceva , isi fac o tona de analize si culme e ca toate se incapataneaza sa ramane in limite normale.
Exista o veste buna si una rea.. Vestea buna este ca atacuri se vindeca. Vestea rea este ca e foarte foarte greu si desi terapia ajuta, medicamentatia la fel, singurul artisan al vindecarii complete esti tu ! Mda..stiu..total neplacut si greu !
Primul pas foarte complicat dar care practice iti castiga jumatate din lupta este sa intelegi ca nu trebuie sa eviti panica..sa fugi din calea atacurilor. Da, poate ca le amani pe moment dar pe termen lung panica se cronicizeaza si ai sanse mari sa-ti distrugi viata. Este foarte important sa o constientizezi si sa o observi , sa o accepti si sa nu o mai lasi sa escaladeze.
O metoda noua si foarte eficienta impotriva atacurilor de panica este ozonoterapia. La asta nu v-ati fi gandit, nu ?
Sincer nici eu..dar functioneaza excelent.
Sunt persoane care nu doresc sa ia medicamente si care evita mersul la psiholog si vor sa lupte singuri cu aceasta stare neplacuta. Ce face ozonul ? pai in primul rand relaxeaza..in loc sa bagi un pumn de pastille in fiecare zi, este ca si cum te duci la munte si-ti iei doza de aer proaspat . Induce o stare de bine care contribuie la starea generala a omului.
Iti da energia de care ai nevoie sa mergi mai departe , pentru ca aceste atacuri te secatuiesc de orice resurse ai. Ozonul te ajuta sa te destinzi sis a dormi mai bine sis a iti acumulezi forta sa poti sa combati atacurile cu o minte odihnita.
Partea buna este ca ozonoterapia nu are efecte secundare si poti sa faci pe termen lung, incepand o cura intensive care sa te ajuta sa depasesti momentul critic, dupa care sa faci sedinte de intretinere si sa poti sa-ti mentii starea de bine.
Ozonoterapia este o sansa in plus sa-ti vezi de viata sis a nu pui punct la ceea ce-ti place . Merge foarte bine cu psihoterapia si ajuta la mentinerea unei stari de bine care se generalizeaza . Ozonoterapia lucreaza in tot corpul si ajuta fiecare organ in parte sa functioneze cat mai bine si sa reduca orice inflamatie.
La pacientul doamnei dr Patrugan Clara frecventa atacurilor a inceput sa scada dupa primele doua saptamani de tratament, iar dupa trei luni au disparut complet.
Tratamentul nu trebuie interrupt cand incepi sa te simti mai bine ci trebuie facuta si cura de intretinere chiar daca cu o frecventa mai redusa.
Atacurile de panica sunt foarte neplacuta si suparatoare si nu trebuiesc neglijate. Chiar daca nu pun viata in pericol, pe termen lung duc la scaderea calitatii vietii, ba chiar la imbolnavire.
Aveti grija de voi si nu lasati nicio idée neexplorata. Ozonul are foarte multe utilizari minunate si este absolut extraordinar sa le descopar in fiecare caz in parte.
Pana data viitoare..Follow your H.E.A.R.T. !
Sursa: laviniawellness.ro