HR Pill: Puneti-va oamenii pe primul loc

hr pill

Am decis sa scriu acest articol in limba romana pentru ca vreau sa ma adresez exclusiv managerilor romani. Cei din strainatate treaba lor ce fac, pe mine ma intereseaza in principal ce se intampla la noi.

Desi de cativa ani bun trand-ul s-a schimbat si OMUL a fost a dus in prim plan atat in campaniile de marketing cat si politicile si strategiile de HR, la noi totul se intampla exclusiv la nivel declarativ. La noi este inca la putere: „clientul nostru, stapanul nostru” si „clientul are intotdeauna dreptate”. Ei bine, nu este chiar asa. Clientul de cele mai multe ori habar nu are ce vrea si asteapta de la noi, de la provider-i sa ii citim gandurile si sa transpunem in realitate fanteziile lui profane.

Despre faptul ca ar fi spatanul nostru..nimic mai fals si chiar ma deranjeaza atitudinea aceasta umila si servila pe care o afisam noi mereu. Totul este legat de atitudine. Poate gresesc dar pana la urma este un schimb echitabil: clientul are o nevoie pe care eu i-o implinesc, iar el ma plateste pentru serviciile mele. De ce trebuie eu sa ma vad ca fiind servitorul lui si nu ca partenerul lui de afaceri?

Revenind insa la angajator si angajati..dragii mei, cu siguranta va dati seama ce greu este sa gasiti oameni buni si pregatititi si devotati in ziua de astazi, acest lucru se intampla daca nu cumva dati vina non stop pe departamentul de recrutare ca nu isi face treaba si nu va livreaza talente pe banda rulanta. Pai ar livra ei saracii, dar nu au de unde!

Stiu ca ati auzit aceste lucruri de un milion de ori dar din pacate nu aplicati prea multi. Angajatii vostri sunt cei mai importanti pentru voi, pentru firma. daca ei sunt fericiti si firma o sa mearga brici. Cand ai pierderi si ti se pare ca nu merg afacerile bine nu te duce sa tipi la angajati, incercand sa-i motivezi ca pe vite si sa le spui ca nu trag suficient, uita-te in prima oglinda si vezi ce faci gresit, unde i-ai frustrat, de ce vor sa plece si atmosfera de acolo este ca la inmormantare?

O companie sanatoasa este una vesela. Nu te supara ca iti auzi angajatii razand..nu stau degeaba, iti promit eu! Ba din contra..se simt bine impreuna si abia asteapta sa fie acolo si sa lucreze impreuna, deci pentru tine.

Investeste in ei! Arata-le ca iti pasa! Cei care au inteles ca oamenii sunt cei mai importanti o duc bine. Ganditi-va ca stau acolo mai mult decat acasa si exact ca intr-o casnicie esuata, daca nu te simti bine vrei sa stai cat mai departe de ceea ce iti face rau.

Oh, si inca ceva…aveti grija ce lideri le puneti. E chiar atat de greu sa gasiti niste conducatori care sa-i motiveze, sa nu-i frustreze si care sa poata sa-i ridice? Nu aveti? nu e nimic..FORMATI..sau va e frica sa faceti asta ca peste doi ani va vor lua locul?

Iesiti din gandirea aceasta limitativa si luati decizii pentru oameni si prin ei.

Sunt multe de spus iar aceasta este doar o pastila pe zi insa tratamentul este de durata…

Sursa: laviniawellness.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii