Necroza de cap femural si ozonul

necroza

Din cauza job-urilor tot mai statice si a faptului ca uitam sa facem miscare, durerile de spate au devenit parte din viata noastra. Tot in aceasta categorie larga a durerilor de spate mai intra si durerea de sold. Foarte urata si pacatoasa. Una dintre cauzele frecvente ale durerilor de sold este necroza de cap  femural.

Sa vedem intai ce este aceasta necroza de cap femural.

M-am documentat printre altele pe orpopediaonline.ro si am aflat urmatoarele :

“Necroza de cap femural este o cauza foarte frecventa a durerilor la nivelul soldului si care in lipsa unui tratament adecvat duce la compromiterea definitiva a articulatiei soldului cu evolutie catre artroza secundara “.

Dupa cum vedeti situatie este foate grava si evolutia acestei boli este rapida si impervizibila.

Necroza de cap femoral este de fapt un vas de sange afectat la nivelul articulatiilor soldului. Din pacate aceste articulatii au un numar limitat de vase care le transporta sangele si de aceea nu exista alte vase care sa suplineasca munca vasului afectat.

Simptomul principal in necroza de cap femural este durerea, si inca una foarte puternica. Poate fi resimtita in mail multe zone cum ar fi : zona inghinala, fese si chiar poate sa coboare spre genunchi. Pe masura ce boala progreseaza durerile se intensifica si poate sa intervina si schiopatarea si limitarea miscarilor articulatiei soldului.

Mai multe detalii despre aceasta afectiune gasiti pe ortopediaonline.

A intrat si in cabinetul doamnei dr Clara Patrugan  un pacient cu diagnosticul de necroza bilaterala de cap femural. Durerile erau foarte mari si miscari din ce in ce mail limitate. RMN-ul nu arata nici el bine deloc.

In urma evaluarii situatiei si a relatarilor pacientului, dr Patrugan Clara i-a recomandat ozonoterapia.

Au fost necesare 30 de sedinte de infiltratii locale si 10 autohemoterapii majore pentru ca inflamatia si durerile sa dispara iar RMN-ul sa evidentieze ca afectiunea regreseaza.

Desi durerile au disparut pacientul continua sa vina la tratamentul de intretinere.

Necroza de cap femural nu este o afectiune usoara si superficiala si din pacate din ce in ce mai multi oameni sufera de aceasta maladie.

Ozonul nu numai ca trateaza dar si previne aparitia altor afectiuni si in acelasi timp instituie o stare de bine si sanatate in organism.

Pana data viitoare..Follow your H.E.A.R.T. !

Sursa: laviniawellness.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii