STOP și de la capăt

Nu știu dacă v-am spus dar niciodată nu mi-a plăcut să stau și să mă plâng și să nu fac nimic să schimb dacă ceva nu merge bine.

Ei bine, nu am găsit nici timp și nici forță să scriu ceva nou în ultimele luni. De ce? Pot să spun că am fost foarte ocupată și asta este.. mă rog asta ar fi una dintre cele mai uzuale scuze pe care noi oamenii le folosim cam prea mult.

Este foarte adevărat că am muncit foarte mult și că seara nu-mi doream decât să ajung mai repede în pat.

Însă aceasta este doar o scuză pentru lipsa mea de concentrare și pentru faptul că m-am lăsat copleșită de toate lucurile și am lăsat la urma ceea ce îmi place cu adevărat să fac, și anume să scriu.

Sunt momente în viață când ne simțim copleșiți și preferăm să ne ținem departe de toate prin găsirea unor scuze mai mult sau mai puțin plauzibile. Mai trist este ca încercăm să ne mințim pe noi. Vrem să ne căutam justificări chiar și acolo unde nu sunt.

Eu cred că de multe ori este foarte bine să ne mai luăm și o pauză de la tot: Dacă simțim că nu avem chef sau stare pentru ceva anume, consider că nu trebuie mereu să te fortezi. Până și noi, oamenii, avem nevoie de un restart și nu poți să te condamni că ai neoie de pauză.

Eu am tras de mine mereu. Să fiu cât mai bună, să dau totul, să nu cumva să obosesc. Acum mi-am dat seama că nu numai că e foarte bine să faci și pauze dar chiar e indicat. O pauză îți poate schimba și perspectiva, mai ales atunci când totul îți pare atât de intortochiat și fără de ieșire. E foarte bine să faci un pas în spate și să îți schimbi perspectiva, așa ai șanse mari să îți apară și soluțiile.

Mi-am dat seama că în ultimii doi ani am cam uitat să trăiesc și să am grija de mine, fiind tot mai prinsă de grijile cotidiene.

Schimbarea pe care mi-am propus-o anul acesta este să fac cât mai multe lucruri pentru mine. Am început sa merg la sala de fitness unde lucrez cu antrenor personal, am grija la ceea ce mănânc și încerc să stau cât mai mult afară și să mă bucur de aerul curat.

Și la cursuri îmi instruiesc studenții să nu uite de ei niciodată și să nu lase să treacă o zi fără să facă ceva care sa le bucure sufletul.

Mi-am luat exact pauza de care am avut nevoie să mă regasesc și nu îmi pare rău. Acum mi-am regasit dorința de muncă și de viață și abia aștept să impărtășesc cu voi toate ideile care-mi trec prin cap.

Când fugim de ceva , de cele mai multe ori fugim de noi și e cu atât mai frustrant cu cât pe dăam seama că oricât de repede fugim, de noi nu o să ne putem ascunde niciodată.

Viața este minunată și merită trăită cu adevărat. Nu uitați să dați o sansă zilei de mâine prin faptul că va bucurați de ziua de astăzi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii