5 pași pentru un an perfect

perfect-an

Și uite că a trecut și mult blamatul an 2016 … și acum ne-am trezit din nou în fața unui nou început.

La muuulți ani fericiți și sănătoși să aveți!! Sper că ați petrecut foarte bine și că ați depășit cu bine această perioadă a exceselor de toate felurile și fără prea multe kilograme în plus.

S-a vorbit foarte mult despre cât de cumplit a fost anul trecut pentru toată lumea. Recunosc că nici pentru mine nu a fost cel mai usor. A avut foarte multe provocări pe toate planurile și am simțit de multe ori că nu mai pot, dar în același timp consider că a fost anul în care am învățat cele mai multe despre mine.

Acum însă a trecut și ne așteaptă pe toți o nouă provocare. Diferența o face modul nostru de abordare.

Nu știu dacă ați făcut rezoluții sau ce anume pregătiri ați făcut pentru noul an, dar eu anul acesta m-am decis să îmi fac mie o singură promisiune: anul acesta nu mă mai prefac și nu mai încerc să mulțumesc pe nimeni altcineva înafară de mine. Uite-asa!

Toată lumea simte un boost de energie ca la orice început, dar mai apoi, dacă pasiunea nu este întreținută, entuziasmul scade până se stinge ușor și final.

Cel mai înțelept lucru pe care-l putem face, după părerea mea, este să ne punem țeluri cât mai realistice și să le împărțim în pași mici care să ne asigure victorii de moment prin care să construim traseul spre victoria finală.

Vrei să slabești 15 kg anul acesta? Perfect! Stabilește-ți un prag de maxim 5 kg pe lună și urmeaza-l așa. Pentru că dacă te uiți direct la final o să te simți frustrat și nu o să mai găsești puterea să iți duci obiectivul la îndeplinire.

Este foarte important să-ți păstrezi energia pe toată durata anului și să-ți stabilești țelurile în functie de prioritătile și nevoile tale.

Am zis că sunt cam 5 pași importanți pe care să-i parcurgeți ca la finalul lui 2017 să vă declarați mulțumiți de reușitele voastre.

Pasul 1 este cel în care vă uitați inapoi la anul care tocmai a trecut și să-l evaluați. Să vedeți ce ați realizat cu adevărat și care au fost mijloacele prin care ați făcut-o. Cum v-ați îmbunătățit relațiile și viața. Care sunt lucrurile care nu v-au plăcut și pe care nu le mai vreți în viața voastra. O să vă ajute să vă evaluați mai bine strategia și să vă stabiliți obiectivele pentru anul acesta.

Pasul 2 este să termini ce ai început! Ocupă-te de treburile pe care le tot amâni. Nu-ți păstra proiectele neterminate așa în jurul tău, ca pe niște animale de companie. Nu îți vor face niciun bine, ba din contră, te vor încurca și-ți vor sta în calea noilor proiecte.

Pasul 3 este să fii realist in ceea ce-ți propui! După cum vă spuneam și mai sus este foarte important să nu vă aruncați mai sus decât puteți să zburați din prima. Spargeți visul vostru în pași mici și luați-o ușor ușor. Rezultatele vor fi fabuloase. Garantat!

Pasul cu numărul 4 este să vă concentrați pe ceea ce vă doriți cu adevărat! Vă spun eu din experiență proprie că dacă nu vă canalizați energia pe ceea ce vă doriți cu adevărat să obțineți o să vă risipiți și nu o să mai faceți nimic așa cum trebuie. Nu o să reușiți decât să vă umpleți de frustrări și cam atât. Și încă ceva … nu vă cramponați de o idee. Vreau baaaaani. Mai bine vedeți dincolo de acest aspect și vezi ce vrei să faci cu banii aceștia. S-ar putea să vă ajute mai mult.

Am ajuns și la pasul cu numarul 5, care este și cel mai important dintre toate: pune-te pe primul loc anul acesta! Înainte să încerci să faci ceva pentru alții trebuie să te ajuți pe tine și trebuie să inveți să te asculți și să te respecți cu adevărat. În plus, există efectul de propagare al undelor. Ia aruncă tu cu piatra în lacul universului tău interior și o să vezi schimbările imediat în jurul tău.

Acestea fiind spuse vă doresc să vă faceți un an absolut minunat, așa cum nu ați mai avut până acum.

Ne citim in curând dragii mei. Între timp stați aproape de noi și nu uitați să priviți InOglinda din când în când.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii