Fetele rele iau băieții buni

baietivs-fete

Acest articol este dedicat prietenei mele Ira pentru că ea este cea cu o gândire clară și cu o atitudine sănătoasă, de la care am așa de multe de învățat. Te iubesc draga mea!

Vai de câte ori am auzit această propoziție. Cu siguranță și voi la fel. Și nu vreau să fiu ipocrită dar și eu am gândit la fel. Spuneam: uite, cu cât se poartă mai urât și mai rece cu el, cu atât el o vrea mai tare, și eu draga de mine, care îi dau totul… Stop aici.

Am identificat cumva problema. Dar să analizăm puțin cum stă treaba. Am o prietenă cu totul specială. Este mai mult decât o soră pentru mine. Și stăteam noi de vorbă despre relații și îmi spune: știi de ce femeile au probleme in relații? Pentru că nu se prețuiesc deloc.

Recunosc ca mi-au rezonat cuvintele ei în minte și mi-am dat seama că așa este. Doamnelor, noi am uitat să fim femei. Degeaba ne ducem la cursuri despre regăsirea feminității că nu aplicăm nimic. Și cum oferta este destul de variată bărbații chiar nu mai au de ce să se chinuie, că mereu se va găsi una să spargă piața.

Am observat cu durere următorul tipar: văzut bărbat, nici nu mai contează dacă el ne-a văzut sau nu, că facem noi să ne vadă. Îl seducem ca să fie sedus chiar dacă nefericitul nu are nici cea mai mică intenție…dar până la urmă cade in plasă că om e și el, și noi suntem bune când vrem ceva.

Vrem totul și vrem acum ca să fim sigure …Nu îi dăm omului aceluia nicio șansă să ne arate din ce e făcut sau să ne curteze. Nu ne dăm timpul necesar să ne cunoaștem. Ne grăbim groaznic. Sincer încă nu am înțeles unde dar treacă de la mine. Și ne trezim că de fapt el nu are nici în clin nici în mânecă cu imaginea noatră despre el ..și atunci suntem atât de dezamăgite și de supărate și îl părăsim pentru că nu este ceea ce ne dorim. Ce nu vedem însă este ca am preluat noi toate sarcinile. Am renunțat la tot numai ca să fie o relație. Dar nici măcar nu vedem cât de mult ne mințim.

Doamnelor, cu părere de rău vă spun că nu ne prețuim deloc și faptul că barbații nu ne prețuiesc și nu ne cumpără flori este strict vina noastră. Mi-a zis un tip și mie că el nu le are cu florile și i-am spus că e perfect că știu acest lucru că nu o să-i cumpăr, dar că eu sunt cu florile și aștept să le primesc chiar des.

Faptul că îmi place să mi se țină ușa, sau să fiu ajutată la coborâre, sau orice altceva , nu înseamnă că nu le pot face singură. Evident că pot! Dar nu vreau să le fac. Aleg să fiu răsfățată și protejată.

Egalitatea dintre femei și bărbați nu trebuie căutată în faptul că nu mai avem nevoie de nimic din partea lor și în faptul că putem face ce fac ei … da, putem …așa și? După care venim și plângem că nu ne mai găsim feminitatea. Chiar așa? Atunci poartă-te ca o regină și s-ar putea să atragi un rege. Că dacă te porți ca o servitoare acolo va fi și target-ul tău.

Fetele rele iau băieții buni. Nimic mai fals. Acele fete rele cum le spunem noi, sunt cele care de fapt se prețuiesc și știu să se lase curtate și să-i lase pe bărbați să se simtă bărbați. E in ADN-ul lor să curteze. Ei ca specie sunt clădiți așa numai că noi nu îi mai lăsăm. Facem noi totul în locul lor după care ne plângem că nu sunt romantici și că nu le pasă …De aceea ele iau bărbații buni pentru că le dau acestora șansa să confirme și să își joace rolul de bărbat.

Degeaba ne supărăm pe acele fete rele. De fapt, noi toate acestea bune și minunate ar trebui să învățăm de la ele să ne prețuim și să-i lăsăm să ne impresioneze, să ne cucerească. Trebuie să nu uităm să setăm niște limite.

Chiar vă sugerez și recomand să încercați și această metodă. Nu lăsați să vă cadă coroana de pe cap. Învățați să lucrați în echipă și să construiți. Și nu vă mai grăbiți. Dați-le șansa să vă arate că sunt bărbați și lăsați-i să preia inițiativa și să conducă dansul.

Nu vorbim aici despre cei care nu ies în oraș decât cu bilet de voie de la mami. Și dacă mami nu e de acord ca voi să faceți parte din viața odraslelor minunate, el o să fugă plângând după fusta ei, și voi o să vă gândiți că mai bine data viitoare vă mai luați o pisică decât să ascultați niște scuze patetice și să vă pierdeți vremea aiurea. Despre această categorie tot mai numeroasă o să vorbim în articolul viitor.

În concluzie, problema nu este la ei ci la noi. Noi trebuie să efectuăm schimbarea în noi. Uită-te și vezi în oglindă exact imaginea pe care vrei să o arăți lumii.

Iubește-te și prețuiește-te cât mai mult! Chiar meriți tot ce e mai bun. Începe să te porți ca atare! De azi! De acum!

Ne citim in curând dragii mei. Între timp stați aproape de noi și nu uitați să priviți InOglinda din când în când.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii