Oamenii din viața ta (I)

spune-nu

De multe ori am stat să mă tot gândesc ce caută unii oameni in viața mea? De fapt, ce au căutat de la început? Cu siguranță ați trăit și voi sentimentul că unele persoane din jurul vostru joacă în cu totul alt film decât voi. Eu simt asta destul de des.

Ceea ce mi se pare mie ciudat este că de cele mai multe ori ne agățăm cu disperare de unii oameni, și ne lăsăm târâți prin mocirlă și la final nici noi nu știm de ce am stat să înghițim de toate.

Totul pornește de la nesiguranța noastră și de la lipsa de iubire de sine. Nu avem încredere suficientă în noi și atunci facem totul ca să fim acceptați și poate iubiți puțin. Credem că dacă renunțăm la noi mereu celălalt o să aprecieze și o sa ne fie mereu alături. Eroare!

Chiar credeți că aceasta umilință continuă este dragoste? Chiar credeți că o persoană care vă critică mereu și care niciodată nu poate să se bucure de fericirea voastră, poate să vă iubească cu adevărat?

Eu cred că nu! Eu cred că ei sunt oglinda nesiguranțelor noastre și ne confruntă exact cu acea parte din noi pe care vrem să o ascundem.  Nu putem însă să băgăm sub preș la nesfârșit toate lucrurile și situațiile de care vrem să fugim sau cu care amânăm să ne confruntăm.

Dacă vă întreb pe cine iubiți, voi pe ce loc sunteți? Apăreți cumva în numărătoare? Eu cred ca nu prea. Sunteți dispuși să va puneți pe locul întâi?

Este oare această fugă o soluție? Vă spun eu din proprie experiență că nu e. Este doar o cruntă amagire și atât.

Oameni vor fi mereu în viețile noastre. Unii vin să ne sprijine în anumite situații, unii vin să ne ajute să învățăm anumite lecții și faptul că au venit în viața noastră nu înseamnă că trebuie să rămână la infinit. Ei stau atât timp cât ne ia nouă să ne învățăm lecția și nu este o idee bună  să rămânem agățați de ei. Trebuie să învățăm să avem încredere în noi și mai ales să acceptăm că nu avem nevoie de aprobarea celorlați pentru a fi fericiți. Și să nu uitați că fericirea voastră diferă de a celorlalți.

Ce este foarte important însă să înțelegem este că NU trebuie să dăm explicații nimănui pentru alegerile făcute. Însă trebuie să ni le asumăm până la capăt.

Cum stați cu curajul de a spune NU ? Eu nu foarte bine. Vorba lui Marian: work in progress.

De câte ori ați spus da când toată ființa voastră dorea să spuna nu? Ei bine, toate aceste momente sunt de fapt pline de acceptare falsă și cu siguranță nu vă aduc nimic bun și nu vă vor ajuta să evoluați.

Bucurați-vă de oamenii din jurul vostru și bucurați-vă de tot ceea ce aveți ocazia să experimentați alături de ei, dar nu vă legați și nu vă agățați de ei. Oamenii potriviți apar mereu exact la momentul potrivit așa că nu trebuie să vă faceți probleme pentru nimic. Aveți încredere în voi și în Univers și toate se vor așeza așa cum le este locul.

Nimic din ceea ce este forțat nu iese așa cum trebuie. Uneori  lecțiile mari sunt formate din lecții mici și scurte dar foarte importante pe care trebuie să ni le însușim foarte bine ca să putem să înțelegem lecția cea mare și importantă.

Singura datorie reală pe care o aveți pe acest pământ este față de voi și niciun sentiment nu e mai plăcut decăt acela de iubire și implinire de sine.

Dar ce ne facem când cei din jurul nostru rămân cramponați de noi și nu vor să ne dea drumul? Despre acest aspect o să discutăm in articolul viitor. Stați aproape de noi și nu uitați să priviți ÎnOglindă din când în când.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii