Rezoluția de Anul Nou

rezolutie

Doamnelor și domnilor în mai puțin de o săptămână punem punct unui an foarte întortochiat pentru toată lumea. A fost un an cu de toate dar mai ales a fost un an cu schimbări neașteptate, cu decizii de ultim moment, cu suișuri și coborâșuri. Nu știu dacă a fost un an rău … nu pot să spun așa ceva, dar cu siguranță a fost un an foarte solicitant din toate punctele de vedere.

Cred că pot să mai scriu zece pagini despre cum a fost anul acesta dar nici măcar nu mai contează. Aproape a trecut și urmează un nou început.

Este o modă peste tot în lume, ca înainte de noul an să-ți setezi o listă cu obiective de îndeplinit. Până aici nimic rău. Ce mi se pare mie însă greșit este că mereu amânăm să luăm atitudine.

De ce avem nevoie să începem de mâine și nu facem ceva de astăzi dacă tot am decis că vrem să schimbăm ceva?

Se pare că funcționăm mai bine dacă avem o perioadă tampon până să ne apucăm să facem efectiv ceva.

Ce anume vă motivează cu adevarat? Ce anume vă face să nu mai așteptați anul nou ca să acționați?

Știu că e cel mai ușor pe lumea aceasta să dăm sfaturi și noi românii avem o extra putere când vine vorba de a ne spune părerea. Nu scriu acest articol ca să vă judec. Evident că și eu am listele mele și în multe probleme mă apuc să le rezolv …  de mâine. Dar vreau să fiți conștienți că de fapt voi amânați acțiunea și prin acesta s-ar putea să nu faceți cu adevărat NIMIC.

Ia să vă scoateți lista aceea pe care ați pregatit-o pentru anul nou. Ce vă doriți cel mai mult? Am citit chiar acum un studiu care spune că rezoluția care ocupă poziția numărul unu în topul celor de Anul Nou (da, există și așa ceva) este: Vreau să slăbesc .

Superb. Minunat. Dar știți ce se mai întâmplă până la anul nou? Se mai pun încă 5 kg pentru că noi amânăm această acțiune. Și nu numai că o amânăm dar mulți spun: lasă că e ok să mănânc acum că de luni mă apuc să slăbesc și … și ce ? Luni o să intervină ceva și o să te apuci de marți. Marți este ziua mamei tale așa că miercuri este o zi foarte bună. Și uite-așa ajungem să ne apucăm de slăbit de luni din nou.

La fel se întâmplă cu majoritatea deciziilor pe care le luăm în viață. De cele mai multe ori noi ne complicăm existența singuri și alegem calea cea mai grea.

Universul acționează foarte simplu: dacă nu îți place ceva la viața ta, ieși din zona de confort și schimbă ceva chiar acum.

Dragii mei schimbarea vine din interior și din păcate nu există nicio vrajă care să o facă în locul nostru. Nicio baghetă magică nu poate să despletască căile ființei noastre. Trebuie să o facem singuri. Noi pentru noi. Merităm asta.

Iubirea de sine este cea care te face să te schimbi. Această iubire nu înseamnă egoism. Iubirea nu poate fi asociată sub nicio formă cu egoismul. Iubește-te pe tine și ai să vezi cum și cei din jurul tău se vor schimba.

Nu trebuie să te simți prost pentru că îți acorzi atenție. E absolut normal să faci acest lucru. Lasă totul să curgă și nu uita să ai încredere în tine și în ceea ce ești.

Singura rezoluție de care ai nevoie cu adevărat nu se întâmplă de Anul Nou ci în secunda în care ai decis că vrei să schimbi ceva în tine.

Drumul schimbării este anevoios și de multe ori te simți descurajat dar nu renunța. Ești singurul în măsură să decidă ce se întâmplă cu viața lui și singurul în măsură să o schimbe.

Să aveți o săptămână minunată și plină numai de lucruri frumoase.

Ne citim in curând dragii mei. Între timp stați aproape de noi și nu uitați să priviți InOglinda din când în când.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi distribui rapid prietenilor folosind unul din canalele de mai jos.

Opinii

opinii